persian aikido
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

چگونه استرس‌ را کاهش دهیم؟

اذهب الى الأسفل

چگونه استرس‌ را کاهش دهیم؟ Empty چگونه استرس‌ را کاهش دهیم؟

پست  ANGEL الجمعة ديسمبر 03, 2010 2:49 pm

دکتر سعيد ممتازي در گفت وگو با ايسنا ، با اشاره به تغييرات مکانيسم بدن افراد در دوران سالمندي، تصريح كرد: همانگونه که با قرار گرفتن در دوران پيري و کهنسالي سيستم‌هاي مختلف بدن دستخوش تغييرات مي‌شود، سيستم مغز و اعصاب نيز با تغييرات عمده‌اي مواجهه است.

وي همچنين از تغيير محسوس بينايي، شنوايي، قدرت حافظه و فکر، احساسات و نحوه برخورد با مسايل مختلف در اين دوران خبر داد و ابراز کرد: کاهش توانايي ذهني و حرکتي، اختلال در خواب و کاهش حافظه معمولي از عمده تغييرات فيزيولوژيکي بدن در دوران پيري است که عمدتا موجب بي‌حوصلگي افراد مي‌شود.

اين استاد دانشگاه ادامه داد: افرادي که از ارتباط عاطفي مطلوبي با اطرافيان برخوردارند، داراي احساس خوب و قابل قبول‌تري نسبت به ساير سالمندان هستند.

ممتازي با اشاره به نيازهاي روحي و رواني افراد در دوران سالمندي، گفت: احترام، توجه، تعامل و ديدار با دوستان و نزديکان از نيازمندي‌هاي قابل توجه در دوران کهنسالي و سالمندي است.

وي با بيان اينکه انجام فعاليت‌هاي مختلف جسمي و فکري موجب ورزيده شدن جسم و اعصاب فرد مي‌شود، اظهار کرد: حل جدول و گوش‌ کردن به موسيقي علاوه بر کاهش استرس در سنين بالا موجب ورزيده شدن فکر و مانع از بروز بسياري از بيماري‌هاي عصبي مي‌شود.

اين روانپزشک همچنين افزود: آخرين تحقيقات و مطالعات نشان داده است که هر چه ميزان مطالعه افراد در دوران جواني بيشتر باشد و اين روند را نيز در دوران کهنسالي ادامه دهند، احتمال ابتلا به بيماري فراموشي در آنها کاهش مي‌يابد.

وي بيماري آلزايمر را يکي از شايع‌ترين بيماري‌هاي دوران سالمندي دانست و تصريح کرد: افسردگي سالمندي نيز نوعي ديگر از بيماري‌هاي عصبي است که مي‌تواند در اين دوران همانند دوران جواني بروز کند که البته بايد اذعان داشت كه افسردگي سالمندي و جواني هيچ تفاوتي با هم ندارند.

ممتازي افزود: با توجه به اين که در اکثر خانواده‌هاي ايراني، سالمندان با ساير اعضاي خانواده زندگي مي‌کنند، عدم رعايت برخي مسايل زمينه بروز بسياري از مشکلات و تنش‌ها را تقويت مي‌کند.

اين روانپزشك، حرف شنوي را از ديگر خواسته‌هاي افراد در سنين بالا عنوان کرد و افزود: متاسفانه تحقق كامل اين خواسته، منطقي نيست و مي‌تواند باعث ايجاد تنش در افراد خانواده شود. فراموش نکنيم که تفاوت سليقه‌ها به معني عدم رعايت احترام فرزندان بزرگسال نسبت به افراد سالمند و ميانسال در خانواده نيست.

ANGEL
کاربر ساده
کاربر ساده

Posts : 178
Join date : 2010-09-10

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه


 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد